Στα χαρτιά, η αναδιάρθρωση των αστυνομικών υπηρεσιών έχει ήδη ολοκληρωθεί κι απομένει η νομιμοποίηση του σχεδίου και η έναρξη της διαδικασίας εφαρμογής.
Θα προηγηθεί ένα μεταβατικό στάδιο έχοντας ως αφετηρία το καλοκαίρι με αναδιάρθρωση τμημάτων και υπηρεσιών της ΓΑΔΑ, της Θεσσαλονίκης, της Πάτρας, Λάρισας, Βόλου και Ηρακλείου, ώστε να εξαχθούν τα πρώτα συμπεράσματα κυρίως σε ότι αφορά στο πρόσημο της αστυνόμευσης και της μάχης με το έγκλημα κατά της περιουσίας.
Η συγκριτική μελέτη θ' αφορά επίσης στην εξοικονόμηση προσωπικού που θα διατεθεί σε καθήκοντα αστυνόμευσης, αλλά και οικονομικών πόρων από την μείωση των ενοικιαζόμενων κτιρίων.
Στην περίπτωση που το πρόσημο όπως αναμένεται θα είναι θετικό, τα αποτελέσματα που θα προκύψουν θα χρησιμοποιηθούν ώστε να καμφθούν οι όποιες αντιδράσεις προκύψουν είτε υφίστανται από εκπροσώπους και φορείς ανά νομό, ώστε να ολοκληρωθεί πιθανόν μετά το τέλος της διανυόμενης χρονιάς το νέο μοντέλο της Αστυνομίας σε ολόκληρη την επικράτεια.
Άλλωστε, όπως σημειώνουν στο bloko.gr στελέχη του υπουργείου, αυτό που επείγει δεν είναι η αναδιάρθρωση υπηρεσιών σε νομούς και περιοχές με χαμηλό συντελεστή εγκληματικότητας, αλλά σε αυτούς που υπάρξει αυξημένη επίδραση της στην καθημερινή ροή της κοινωνικής ζωής και δραστηριότητας.
.
0 Σχόλια