Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Συναγερμός στην Αντιτρομοκρατική για Ευρωπαίους μουσουλμάνους που αναζητούν στην Ελλάδα τους "συγγενείς" τους, Πόσοι ύποπτοι πέρασαν από "σκάνερ"

Τα στελέχη της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας και των εντεταλμένων υπηρεσιών του Αλλοδαπών, παρατηρούν το τελευταίο διάστημα την αύξηση των αεροπορικών αφίξεων στην Ελλάδα υπηκόων
ευρωπαϊκών κρατών με γνήσια διαβατήρια που αποτελούν τους απόγονους δεύτερης και τρίτης γενιάς προσφύγων από μουσουλμανικές χώρες, με το πρόσχημα πως αναζητούν εδώ στενούς ή μακρινούς συγγενείς τους.

Πρόκειται σε αρκετές περιπτώσεις για εκδήλωση γνήσιου ενδιαφέροντος, όμως σε κάποιες άλλες που σύμφωνα με πληροφορίες του bloko.gr από την αρχή του χρόνου δεν ξεπερνούν τις 10, προέκυψε πως η παρουσία υπέκρυπτε άλλο ενδεχομένως κίνητρο. Από αυτό της στρατολόγησης ατόμων σε εξτρεμιστικούς πυρήνες, μέχρι της διευκόλυνσης μετάβασης με πλαστά διαβατήρια σε χώρες της Κεντρικής Ευρώπης μελών του Ισλαμικού κράτους. 

Το ενδιαφέρον στοιχείο είναι πώς κανενός το όνομα από τους αφιχθέντες Ευρωπαίους δεν είναι σε καμία λίστα υπόπτων ή επιτήρησης, ενώ οι ελληνικές αντιτρομοκρατικές αρχές καταβάλουν κάθε προσπάθεια να εντοπίσουν τη ταυτότητα αυτών που έρχονται να συναντήσουν για να φτιάξουν το προφίλ τους.

Υπάρχει όμως και ο άλλος ο πιο παραδοσιακός δρόμος για την επισήμανση ατόμων, ως ύποπτων για συμμετοχή σε εξτρεμιστικές οργανώσεις. Αυτός της μετανάστευσης. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, από του Έλληνες που κάνουν scanning στους εισερχόμενους από Τουρκία, έχει χαραχτεί ως ζώνη υψηλής επικινδυνότητας μια περιοχή που εκτείνεται μεταξύ της συνοριακής γραμμής Συρίας και Ιράκ, που χαρακτηρίζεται ως η κοιτίδα προέλευσης του τρομοκρατικού εφιάλτη. 

Από το συγκεκριμένο γεωγραφικό χώρο προέρχονται μετανάστες που μιλούν μια συγκεκριμένη από τις 7 διαλέκτους της αραβικής γλώσσας και έχουν ίδια ενδυμασία και κοινωνικό συμπεριφορισμό. Σ' αυτούς γίνεται εξαντλητικός έλεγχος στα κινητά τηλέφωνα για φωτογραφίες όπλων ή οποιουδήποτε άλλου συγγενούς στοιχείου με τους τζιχαντιστές, όπως και για τατουάζ με ύποπτα σύμβολα. Μόνο το τελευταίο μήνα εντοπίστηκαν 10 τέτοιοι ύποπτοι στα ελληνικά νησιά ενώ από την αρχή  του χρόνου ο συνολικός αριθμός τους ξεπερνά τους 50. Για όλους αυτούς ενημερώνονται ΕΥΠ και Αντιτρομοκρατική, για να διαβιβαστούν στη συνέχεια οι πληροφορίες αυτές στις αστυνομίες των άλλων ευρωπαϊκών κρατών.
.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια