Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

H Ειδομένη πριν και μετά την επιχείρηση εκκένωσης

Από τη μια πλευρά η πολύβουη αυτοσχέδια «πολιτεία» της θλίψης και της χαμένης ελπίδας και από την άλλη τα άδεια χωράφια και η
απόλυτη ηρεμία…





Σε φυσιολογικούς ρυθμούς φαίνεται ότι επέστρεψε πλέον  η Ειδομένη, μετά από την επιτυχημένη επιχείρηση εκκένωσης της ουδέτερης ζώνης μεταξύ της Ελλάδας και της πΓΔΜ.
Αεροφωτογραφίες που έδωσε στην δημοσιότητα η Ελληνική Αστυνομία δείχνουν πώς έχει αλλάξει το τοπίο μέσα στο σύντομο αυτό χρονικό διάστημα από την αποχώρηση των προσφύγων.
Οι σκηνές και ο κόσμος έχουν πλέον εξαφανιστεί από τα χωράφια αλλά και το πλάι των σιδηροδρομικών γραμμών ενώ πλέον τίποτα δεν παρεμποδίζει τα δρομολόγια των τρένων.
 Η εκκένωση του «Καλαί» της Ελλάδας, όπως χαρακτήριζαν την Ειδομένη ξένα ΜΜΕ, ολοκληρώθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία και χωρίς εντάσεις.
Περισσότερες από 20 διμοιρίες των ΜΑΤ και περίπου 700-800 αστυνομικοί αναπτύχθηκαν στην περιοχή για να προχωρήσουν την επιχείρηση μεταφοράς των προσφύγων σε οργανωμένες δομές φιλοξενίας.
Ο τελικός αριθμός των προσφύγων και μεταναστών που βρήκε η Αστυνομία στον καταυλισμό έφτασε τους 3.820 πρόσφυγες και μετανάστες.

Δείτε φωτογραφίες ΠΡΙΝ 










MΕΤΑ 











 ΕΘΝΟΣ
.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια