Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ενώσεις Αθηνών και Θεσσαλονίκης: Χορήγηση οικονομικής αμοιβής για την Άμεση Δράση Αττικής & Θεσ/κης: Ποιοι ενοχλήθηκαν και γιατί


Διαβάστε την ανακοίνωση 

Ως Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και Θεσσαλονίκης χαιρετίζουμε την εισαγωγή στο υπό συζήτηση Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης, του άρθρου 45, που αφορά τη χορήγηση οικονομικής αμοιβής για τις Διευθύνσεις Άμεσης Δράσης Αττικής και Θεσσαλονίκης, ζήτημα που αναδείχθηκε από εμάς με τα κατωτέρω έγγραφα τα οποία παραθέτουμε α) σχετ. υπ’ αριθ. 400/25 04/12/2023 έγγραφο Ε.ΑΣ.Υ.Α. β) υπ’ αριθ. 604/40α από 12/07/2024 ανακοίνωση Ε.ΑΣ.Υ.Α.γ) υπ’ αριθ. 604/41α από 15/07/2024 ανακοίνωση Ε.ΑΣ.Υ.Α.

Ταυτόχρονα, αποτελεί την ελάχιστη αναγνώριση για τον τεράστιο φόρο αίματος τον οποίο έχουν  «πληρώσει» τα στελέχη αυτής της Υπηρεσίας ώστε οι πολίτες της χώρας να αισθάνονται ασφαλείς, δίχως βεβαίως να παραγνωρίζεται επ’ ουδενί η προσφορά των υπόλοιπων Υπηρεσιών.

Το λεγόμενο επίδομα πρώτης ανταπόκρισης στην ουσία αποτελεί ένα ευρωπαϊκό κονδύλι το οποίο χορηγούνταν τα τελευταία έτη σε Υπηρεσίες πολλών ευρωπαϊκών χωρών πλην της Ελλάδας, για τη συμβολή τους στην πρόληψη και καταπολέμηση του σοβαρού και οργανωμένου εγκλήματος. Η χορήγηση της εν λόγω οικονομικής ενίσχυσης δεν συνιστά βεβαίως μόνιμη λύση, καθ’ ότι θα χορηγείται μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού της δράσης από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Εσωτερικής Ασφάλειας, πλην όμως δεν παύει να είναι μια οικονομική ανάσα για τους συναδέλφους της Άμεσης Δράσης, κυρίως της Αθήνας, αφού το συντριπτικό ποσοστό τους δεν υπηρετεί στον τόπο συμφερόντων τους, με συνέπεια το μεγαλύτερο μέρος του μισθού τους να δαπανάται για τη μίσθωση κατοικίας, λαμβανομένου υπόψη και του δυσβάσταχτου κόστους διαβίωσης. Παράλληλα όμως, δίνεται και ένα μεγαλύτερο ερέθισμα- κίνητρο ώστε να υπηρετεί ένας αστυνομικός στη Διεύθυνση Άμεσης Δράσης. Εμείς θα αγωνιστούμε ώστε τα επόμενα έτη αυτή η οικονομική αμοιβή να λάβει μόνιμο χαρακτήρα. Προσέτι, έχουμε το σθένος να αναγνωρίσουμε δημοσίως ότι το όλο ζήτημα διεκδίκησε και ανέδειξε πρώτη η Ομοσπονδία των Ειδικών Φρουρών.

 Αλγεινή εντύπωση μας προξένησε το γεγονός ότι με ανακοίνωσή της β’ θμια συνδικαλιστική Ομοσπονδία που υποτίθεται μας εκπροσωπεί όλους, στηλιτεύει τη χορήγηση οικονομικής ανταπόδοσης για την Άμεση Δράση Αττικής και Θεσσαλονίκης, δίχως να ζητήσει καν τις θέσεις των Ενώσεων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, ενώ ουδέποτε η ίδια ασχολήθηκε με το εν λόγω ζήτημα, πολλώ δε μάλλον δεν έχει προωθήσει ουσιαστικά το οτιδήποτε για τον αστυνομικό της πρωτεύουσας και της συμπρωτεύουσας (π.χ. χορήγηση επιδόματος δυσμενούς διαβίωσης για όλους τους υπηρετούντες αστυνομικούς της Αττικής) !

 Επιπρόσθετα, οι εκπρόσωποι της εν λόγω Ομοσπονδίας πριν κάμποσο χρονικό διάστημα όταν ο πακτωλός χρημάτων από τις αποσπάσεις με δαπάνες δημοσίου μοιραζόταν σε 800 συναδέλφους ανά την Ελλάδα, δεν μιλούσαν για «λίγους και πολλούς», τουναντίον δήλωναν δημοσίως ότι ήταν υπέρ των αποσπάσεων, διότι … «παίρνουν λεφτά οι συνάδελφοι». Βέβαια ξαφνικά άλλαξαν ρότα, υιοθετώντας τη θέση μας που είναι ο εξορθολογισμός των αποσπάσεων στις απολύτως αναγκαίες,  μνημονεύοντας πλέον σε επίσημα έγγραφά τους, ότι … «σκοπός τους είναι ο τερματισμός των άσκοπων και δαπανηρών μετακινήσεων» !!! Η τακτική του «φάσκω και αντιφάσκω» σε καμία περίπτωση δεν είναι ο ενδεδειγμένος τρόπος διεκδίκησης και ουσιαστικά κανείς πλέον δεν μπορεί να τους πάρει στα σοβαρά…

Ως Ενώσεις Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών και Θεσσαλονίκης δεν θα διολισθήσουμε σε πρακτικές “tiktok” ορισμένων και θα συνεχίσουμε απρόσκοπτα για τη διεκδίκηση όλων των αιτημάτων τα οποία συμπεριλαμβάνονται στα διεκδικητικά μας πλαίσια, ώστε τα μέλη των Υπηρεσιών γεωγραφικής αρμοδιότητάς μας να αποκτήσουν ισορροπία επαγγελματικής και προσωπικής ζωής μέσα σε ένα εκσυγχρονισμένο εργασιακό περιβάλλον, που θα συνδυάζεται με τη θεσμική θωράκισή τους και την επιβαλλόμενη οικονομική αναγνώριση της προσφοράς τους.

Για το Δ.Σ. της Ένωσης Αθηνών

Ο Πρόεδρος Πάκος Δημοσθένης

Ο Γενικός Γραμματέας Χύτας Κων/νος

 

Για το Δ.Σ. της Ένωσης  Θεσσαλονίκης

Ο Πρόεδρος Τσαϊρίδης Θεόδωρος

Ο Γενικός Γραμματέας Χατζόπουλος Γεώργιος 

Πηγή: easya.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια