Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Αποφοίτηση τριών Αξιωματικών του Πυροσβεστικού Σώματος από την 14η Εκπαιδευτική Σειρά Φοίτησης Εξ’ Αποστάσεως της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ)


Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Άμυνας Γιάννη Κεφαλογιάννη ως εκπρόσωπου του Προέδρου της Κυβέρνησης και του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ Στρατηγού Δημήτριου Χούπη, πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2024 η τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της 14ης Εκπαιδευτικής Σειράς Φοίτησης Εξ’ Αποστάσεως της Σχολής Εθνικής Άμυνας (ΣΕΘΑ), στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων (ΛΑΕΔ).

Τα Διπλώματα στους αποφοίτους απένειμε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης.

Την τελετή, τίμησαν με την παρουσία τους, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ, εκπρόσωποι των Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΑ, ο Διοικητής της ΣΕΘΑ Αντιστράτηγος Αθανάσιος Σαρδέλλης, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Ακαδημίας Υποστράτηγος Κωνσταντίνος Θεοφιλόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΠΣ, ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Σταυροπηγίου κ. Αλέξιος ως εκπρόσωπος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, η Πρόξενος της Πρεσβείας της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ελλάδα κ. Χριστίνα – Στέλλα Ζίγκα, καθώς και εκπρόσωποι της Βουλής των Ελλήνων, κομμάτων και Σωμάτων Ασφαλείας.

Από την 14η Εκπαιδευτική Σειρά αποφοίτησαν 103 σπουδαστές εκ των οποίων 8 του Στρατού Ξηράς, 31 του Πολεμικού Ναυτικού, 31 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 Κοινών Σωμάτων, 3 της Ελληνικής Αστυνομίας, 3 του Πυροσβεστικού Σώματος, 3 του Λιμενικού Σώματος- Ελληνικής Ακτοφυλακής, 4 Μόνιμοι Πολιτικοί Υπάλληλοι του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, 1 Μόνιμος Πολιτικός Υπάλληλος του Υπουργείου Υγείας και 18 Αξιωματικοί της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Αποστολή της Σχολής Εθνικής Άμυνας είναι η παροχή εκπαίδευσης, επί θεμάτων εθνικής άμυνας και αμυντικών στρατηγικών σπουδών.

Σκοπός της Σχολής, είναι η κατάρτιση στελεχών ικανών να αναλαμβάνουν επιτελικές- ηγετικές θέσεις, ανταποκρινόμενοι στο χειρισμό θεμάτων στρατηγικής, εθνικής άμυνας και ασφάλειας καθώς και η καλλιέργεια πνεύματος συναντίληψης, συνεργασίας και συνέργειας μεταξύ των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων (ΕΔ), της Ελληνικής Αστυνομίας (ΕΛΑΣ), του Πυροσβεστικού Σώματος (ΠΣ), του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής (ΛΣ-ΕΛ/ΑΚΤ), καθώς και με το προσωπικό των Υπουργείων, οργανισμών και επιχειρήσεων δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που σχετίζονται με την πολιτική άμυνα της χώρας.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια