Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ο Τάκης Κυριακάκος για την αύξηση 20% στη νυχτερινή απασχόληση


Ανάρτηση του Τάκη Κυριακάκου
Όλοι σχεδόν όσοι υπηρετούν στα σώματα ασφαλείας, είναι βέβαιο πως απόψε ήταν σε αναμονή ,προκειμένου να ακούσουν τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού απ την ΔΕΘ για το τι έχουν να λαμβάνουν απ την νέα χρονιά. Η αλήθεια είναι πως είχαν καλλιεργηθεί κάποιες προσδοκίες, από διαρροές κυρίως ,για την αύξηση της νυχτερινής αποζημίωσης και της εργασίας πέραν του πενθήμερου, τα οποία είναι καθηλωμένα εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Εχθές το πρωί οι πληροφορίες από τηλεοπτικό μέσο έκαναν λόγο για 20 ευρώ αύξηση στα νυχτερινά. Για να είμαι ειλικρινής στο άκουσμα της είδησης το ποσό μου φάνηκε αρκετά αστείο ,θεωρώντας μάλιστα πως δεν μπορεί να έχει υπόσταση. Σήμερα προ λίγης ωρας δια στόματος του κ Πρωθυπουργού οι ένστολοι όλης της χώρας έλαβαν την είδηση για αύξηση 20% στην νυχτερινή αποζημίωση.Όπερ σημαίνει
0,55 ευρώ ανά ώρα μικτά.Για να το κάνω πιο κατανοητό κάποιος ο οποίος θα εργαστεί 64 ώρες νύχτα μέσα στον μήνα θα λάβει περίπου 35 ευρώ αύξηση. Εάν εχθές η είδηση αυτή ακούστηκε ως αστεία στα αυτιά των ενστόλων, σήμερα ακούγεται και είναι ξεκάθαρος εμπαιγμός. για εμάς τους ίδιους και τις οικογένειες μας. Είναι προφανές πως το συνδικαλιστικό κίνημα χρειάζεται ένα δυναμικό start up.
Οι συνάδελφοί μας δεν μπορούν να ακούνε άλλες ανέξοδες υποσχέσεις και να δέχονται φιλικά χτυπήματα στην πλάτη. Το συνδικαλιστικό κίνημα έχει ευθύνες, κυρίως όμως η ευθύνη ανήκει στο δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο που εκ φύσεως έχει και τον θεσμικό ρόλο να ηγηθεί.

Δημοσίευση σχολίου

3 Σχόλια

Ο χρήστης Noone είπε…
Σημειώνεται ότι τα 35€ είναι μεικτά...ράψτε τσέπες...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως μας κοροϊδεύουν,δουλεύουμε!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Όπως μας κοροϊδεύουν,δουλεύουμε!!!