Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δαπάνες μετακίνησης αστυνομικού προσωπικού για κάλυψη έκτακτων και απρόβλεπτων αναγκών (Αττικής, Θεσσαλονίκης) – Νομοθέτηση







Κύριε Υπουργέ,

Με θλίψη πληροφορούμαστε ότι αναλάβατε νομοθετική πρωτοβουλία, με την οποία η διάρκεια ισχύος της παρ. 1Α του άρθρου 74 του Ν. 5108/2024, με το οποίο οι δαπάνες μετακίνησης του αστυνομικού προσωπικού που αποσπάται ή μετακινείται προσωρινά στις Διευθύνσεις Ασφαλείας Αττικής, Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και Μεταγωγών Δικαστηρίων Αττικής μειώθηκαν δραματικά από 1/06/24 και για χρονικό διάστημα τριών (3) μηνών, παρατείνεται για ακόμα τέσσερις (4) μήνες και έως το τέλος του έτους.

Η απόφασή σας αυτή δεν εκλαμβάνεται από τους χιλιάδες αστυνομικούς που θα υποστούν τις συνέπειές της ως μια αναγκαία συνέχεια της προηγούμενης, αλλά σαν μια αυτοτελή νέα απόφαση φτωχοποίησης και τιμώρησης του αστυνομικού προσωπικού, που φέρει ξανά την υπογραφή σας.

Αυτό όμως που είναι απαράδεκτο, νομικά και ηθικά τερατώδες είναι ότι αυτή η παράταση δεν θα ισχύει από δημοσιεύσεως του Νόμου, αλλά αναδρομικά από λήξεως ισχύος της προηγούμενης! Θα καταλαμβάνει δηλαδή και το μήνα Σεπτέμβριο, κατά τον οποίο οι αποσπασμένοι αστυνομικοί λαμβάνουν ως έξοδα διανυκτέρευσης το ποσό που προβλεπόταν πριν τη θέση σε ισχύ της άθλιας διάταξης του Ν. 5108/2024, με την εδραία πεποίθηση ότι η ισχύς της επιτέλους πέρασε, αφού το προβλεπόμενο περιορισμένο χρονικό διάστημα των 3 μηνών παρήλθε και νόμιμα και καλόπιστα λαμβάνουν για το μήνα Σεπτέμβριο τα ως τότε προβλεπόμενα.

Η αποτυχία της πολιτικής των αποσπάσεων που επιλέξατε και η πρόδηλη αντισυνταγματικότητα έχουν τα όριά τους! Τα οποία έχετε υπερβεί!

Μέχρι να καταθέσετε στη Βουλή, με την πονηρή διαδικασία της τροπολογίας την επίμαχη διάταξη, υπάρχει χρόνος να την διορθώσετε, αν όχι να την αποσύρετε πλήρως!

Τα λάθη διορθώνονται, αρκεί να υπάρχει τόλμη, εντιμότητα και ειλικρίνεια!

Είναι στην απόλυτη ευκαιρία σας…



Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O Πρόεδρος Ο Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ Γρηγόριος ΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος

















Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια