Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

ΠΟΑΣΥ: Άκουσαν για …αυξήσεις και θέλουν να βάλουν …νέο χαράτσι


Αλγεινή εντύπωση και εύλογες αντιδράσεις προκαλεί η ακατανόητη εισήγηση του Διευθυντή του Ιδρύματος Μέριμνας και Αριστείας να καθιερωθεί νέα αυξημένη εισφορά όλων των μετόχων κατά 54% ώστε αυτή να διαμορφωθεί στα εννέα (9) ευρώ από 5,83 ευρώ που είναι σήμερα!

Φαίνεται πως ο κ. Διευθυντής και όσοι σοφίστηκαν αυτό το μέτρο, πληροφορήθηκαν ότι ο αστυνομικός θα δει τεράστιες αυξήσεις στο μισθό του και βρήκαν την ευκαιρία να φορτώσουν άλλο ένα χαράτσι στις πλάτες του, αν και τα αποθεματικά του λογαριασμού ξεπερνούν τα 14.000.000 ευρώ.

Αλήθεια, μήπως ετοιμάζεται νέο κούρεμα;;;

Ειδικότερα, ο αστυνομικός καλείται για άλλη μια φορά, να βάλει το χέρι στην τσέπη για να αυξηθεί το ήδη συσσωρευμένο χρήμα -άραγε γιατί;- αδιάφορα από το γεγονός ότι ο ειδικός ερανικός λογαριασμός στηρίζεται αποκλειστικά στις εισφορές και έχει θεσπιστεί για ειδικούς σκοπούς, όπως η κάλυψη ειδικών περιστάσεων ασθενειών, παθόντων εν ώρα υπηρεσίας κ.λπ.

Η ακατανόητη αύξηση κατά 54% της εισφοράς είναι πρόκληση όχι μόνο αυτή καθ’ αυτή ως προς το μέγεθός της, αλλά και για τη χρονική στιγμή κατά την οποία εισάγεται προς ψήφιση στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος.

Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει δια των εκπροσώπων της τις μεθοδεύσεις αυτές και τονίζει προς πάσαν κατεύθυνση:

Ο Ειδικός Λογαριασμός είναι χρήματα των συναδέλφων μας και κανείς δεν δικαιούται να τα εποφθαλμιά ούτε να τα διαχειρίζεται κατά το δοκούν εξυπηρετώντας ενδεχομένως άλλα, «τραπεζικά σχέδια», άσχετα με τις πραγματικές ανάγκες του αστυνομικού προσωπικού. Είναι η ύστατη καταφυγή του, καθώς κανένας αστυνομικός δεν ξέρει πότε θα χρειαστεί την αρωγή του.

Τέλος, η Ομοσπονδία καλεί τη Φυσική και την Πολιτική Ηγεσία όχι μόνο να αποτρέψουν το νέο χαράτσι, αλλά να συνταχθούν και με το δίκαιο και διαχρονικό αίτημά μας για την επιστροφή των κλεμμένων με το PSI αποθεματικών. Να μεριμνήσουν, για την εύρυθμη και χρηστή λειτουργία του Ιδρύματος, χωρίς καμία πρόσθετη επιβάρυνση στους μετόχους μέλη του, εν ενεργεία και εν αποστρατεία.

 

Για την Εκτελεστική Γραμματεία της Π.Ο.ΑΣ.Υ.
O ΠρόεδροςΟ Γενικός Γραμματέας
ΓΕΡΑΚΑΡΑΚΟΣ ΓρηγόριοςΜΑΥΡΑΓΑΝΗΣ Χρήστος



Πηγή: poasy.gr


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια