Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ομαδική Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών Αστυνομικών και Πολιτικών Υπαλλήλων


Σας ενημερώνουμε ότι, η Ελληνική Αστυνομία σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.) διοργανώνει Ομαδική Πανελλήνια Έκθεση Εικαστικών Τεχνών στην Πλάκα, Ανδριανού 96 , στο χώρο του Ιστορικού «Αρχοντικού Μπενιζέλων», Αρχοντικό της Αγίας Οσιομάρτυρας Φιλοθέης της Αθηναίας, προστάτιδας της περιωνύμου των Αθηνών Πόλεως, από 18 έως 20 Οκτωβρίου 2024.

Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την «Ημέρα της Αστυνομίας» την 20η Οκτωβρίου και της συμπλήρωσης σαράντα ετών από την ίδρυση της Ελληνικής Αστυνομίας. Δύναται να συμμετέχουν Αστυνομικοί εν ενεργεία και εν αποστρατεία, καθώς και πολιτικοί υπάλληλοι από όλες τις Υπηρεσίες του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Η έκθεση θα είναι ανοιχτή σε όλες τις τεχνοτροπίες και τάσεις, θα διασφαλίζει δε την απόλυτη ελευθερία έκφρασης με έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, ξυλογλυπτικής, αγιογραφίας, κεραμικής κλπ.

Σκοπός της έκθεσης είναι η ανάδειξη της εθελοντικής προσπάθειας του προσωπικού του ανωτέρω Υπουργείου που χωρίς να παραμελεί το δύσκολο έργο με το οποίο είναι επιφορτισμένο να επιτελεί, αφιερώνει τον ελεύθερο χρόνο του δημιουργικά εκφράζοντας τα συναισθήματά του.

Παρακαλούμε όπως οι ενδιαφερόμενοι υποβάλουν αίτηση είτε ταχυδρομικά στο γραφείο του Πολιτιστικού Κέντρου της Ελληνικής Αστυνομίας (ΠΟ.Κ.Ε.Α.), Μεσογείων 96 - ΤΚ11527 - Αθήνα, είτε ηλεκτρονικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση (e-mail): pokea.grammateia@gmail.com το αργότερο μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2024, επισυνάπτοντας απαραιτήτως σύντομο βιογραφικό σημείωμα και την περιγραφή των εκθεμάτων τους.

Υπεύθυνος εκδήλωσης: κ. Καραπατάκης Ιωάννης , τηλ.: 6973496996.

Τα έργα ζωγραφικής πρέπει απαραιτήτως να είναι έτοιμα για ανάρτηση και να συνοδεύονται από τρίποδο, τα δε έργα γλυπτικής να συνοδεύονται από τις βάσεις τους. Η μεταφορά και παράδοσή τους θα γίνει με τη φροντίδα των ενδιαφερομένων στο «Αρχοντικό Μπενιζέλων» στις 17 Οκτωβρίου 2024, κατά τις ώρες 10.00΄ έως 14.00΄ και κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας με τον υπεύθυνο εκδήλωσης.

Κάθε δημιουργός μπορεί να συμμετάσχει με 2 έργα των οποίων οι διαστάσεις τους να μην υπερβαίνουν τα 2 τετραγωνικά μέτρα.

Με τη λήξη της έκθεσης στις 20 Οκτωβρίου 2024 θα πραγματοποιηθεί και η επιστροφή των έργων. Οι μετέχοντες πρέπει να παραλάβουν τα έργα τους οι ίδιοι ή άλλο εξουσιοδοτημένο άτομο οπωσδήποτε την ίδια ημέρα και από τις ώρες 15.00΄έως 18.00΄.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 19 Οκτωβρίου 2024, κατά τη διάρκεια των οποίων θα χορηγηθούν αναμνηστικά διπλώματα σε όλους τους συμμετέχοντες δημιουργούς.



Με εκτίμηση,



Γεράσιμος Καραμπελιάς
Πρόεδρος Δ. Σ. Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικής Αστυνομίας
Καθηγητής Τμήματος Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου






Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια