Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Στέλιος Πέτσας: Να καθιερωθεί επίδομα επικινδυνότητας για τους ενστόλους"


«Δεν θα υπέγραφα την ερώτηση των 11 γιατί πολλά από αυτά που αναφέρονται στην ερώτηση έχοιυν απαντηθεί πειστικά από την κυβερνητική πολιτική», τόνισε ο βουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1 και την εκπομπή «Μπρα ντε φερ» με τον Δημήτρη Τάκη, με αφορμή την ερώτηση που κατέθεσαν 11 «γαλάζιοι» βουλευτές σχετικά με το ζήτημα της προστασίας των δανειοληπτών από τις εταιρείες διαχείρισης «κόκκινων» δανείων.«Όλες αυτές οι κινήσεις δείχνουν ότι οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές αναδεικνύουν θέματα που κανονικά θα έπρεπε να τα αναδεικνύουν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης, πιστεύω ότι οι 11 θα συνεχίσουν τις παρεμβάσεις τους, θεωρώ όμως ότι το θέμα έχει μεγαλοποιηθεί», πρόσθεσε.

Για τους ενστόλους και τη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει σήμερα ο πρωθυπουργός με αντιπροσωπεία τους στο Μέγαρο Μαξίμου, τόνισε ότι «εγώ είμαι καθαρός στο θέμα των ενστόλων, θεωρώ ότι πρέπει να καθιερωθεί το επίδομα επικινδυνότητας και ανθιγυιεινής εργασίας για τους ενστόλους, να ξεδιπλώσουμε μία πρόταση ενίσχυσής τους».


Και πρόσθεσε για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν στην ΔΕΘ: «Θεωρώ ότι θα γίνουν κι άλλες κινήσεις από τον πρωθυπουργό, πέραν των όσων εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ, κάθε φορά που θα περισσεύει ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό θα το γυρίζει στην κοινωνία, ανάλογα και λελογισμένα με τα δημοσιονομικά περιθώρια που έχει».

Αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Στέλιου Πέτσα στα Παραπολιτικά 90,1Σχετικά με την ερώτηση των 11 βουλευτών της ΝΔ για τα κόκκινα δάνεια

Σ.ΠΕΤΣΑΣ: Πάμε να μεγαλοποιήσουμε ένα θέμα στο δημόσιο διάλογο. Οι βουλευτές ασκούν κοινοβουλευτικό έλεγχο και οι υπουργοί απαντούν σε αυτόν τον κοινοβουλευτικό έλεγχο. Αυτό που ενδεχομένως δημιουργεί ένα ζήτημα είναι ότι υπάρχει μια ομαδική κατάθεση. Αυτό που βλέπω εγώ είναι ότι είναι ένα θέμα κομβικό στο οποίο η κυβέρνηση έχει κάνει βήματα προόδου απλώς πρέπει να συνεχιστούν αυτά με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

Ερωτηθείς αν του ζητήθηκε να υπογράψει την ερώτηση των 11 βουλευτών και αν θα την υπέγραφε


Σ.ΠΕΤΣΑΣ: Δεν μου ζητήθηκε από κανέναν συνάδελφο και δεν θα την υπέγραφα γιατί όταν έχουν μειωθεί τα κόκκινα δάνεια συνολικά πάνω από 22 δις μέσα σε αυτά τα τέσσερα χρόνια, όταν έχουμε όλοι μαζί ψηφίσει έξι νομοθετήματα από το 2020 μέχρι τώρα που όλα βάζουν ένα λιθαράκι στην ταχύτερη αντιμετώπιση, όταν πολλά από αυτά που αναφέρονται στην ερώτηση απαντώνται πειστικά νομίζω ότι θα έπρεπε να δώσουμε λίγο χρόνο μετά την τελευταία νομοθετική πρωτοβουλία που οδηγεί και σε κούρεμά 28% των οφειλών ώστε αυτή η πίεση να αποδώσει. Για αυτούς τους λόγους δεν θα την υπέγραφα.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα εχει συνέχεια η «ιστορία των 11»


Σ.ΠΕΤΣΑΣ: Με δεδομένα ότι υπάρχει μια πολύ μεγάλη εσωστρέφεια και κατακερματισμός στο χώρο της Κεντροαριστεράς, με δεδομένο ότι υπάρχει ακόμα και μετά το δύσκολο εκλογικό αποτέλεσμα των ευρωεκλογών για τη ΝΔ μια τεράστια απόσταση από το δεύτερο και το τρίτο κόμμα, όλες αυτές οι κινήσεις που έρχονται στην επιφάνεια και ενδεχομένως μπορεί κάποιοι να τις παρερμηνεύουν δείχνουν ότι πολλές φορές οι συμπολιτευόμενοι βουλευτές αναδεικνύουν θέματα που θα ήταν προνομιακό πεδίο για την αντιπολίτευση. Επομένως δεν νομίζω ότι θα σταματήσει αυτή η πρωτοβουλία των συναδέλφων αρκεί να συντείνει στην κοινή κατεύθυνση που όλοι υπηρετούμε, και νομίζω ότι σε αυτή την κατεύθυνση θα κινηθούνε.

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι θα πρέπει να υπάρξουν περαιτέρω βελτιωτικές κινήσεις στα μέτρα που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ

Σ.ΠΕΤΣΑΣ: Πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός κάθε φορά που θα περισσεύει ένα ευρώ από τον προϋπολογισμό θα το γυρίζει στην κοινωνία. Πιστεύω ότι θα γίνουν και άλλες παρεμβάσεις από τον πρωθυπουργό ανάλογα και λελογισμένα με τα δημοσιονομικά περιθώρια που έχει.


Με αφορμή τη σημερινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με τους ένστολους

Σ.ΠΕΤΣΑΣ: Πρέπει να καθιερωθεί το επίδομα της επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, είναι μια ξεκάθαρη κατάκτηση αναγνώρισης του ρόλου που επιτελούν οι ένστολοι. Πιστεύω ότι πρέπει να υπάρξει μια περαιτέρω ενίσχυση για τους ένστολους.








Πηγή: parapolitika.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια