Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Έρχεται διαγωνισμός για προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα (εκτός πανελληνίων εξετάσεων)


Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες στο τελευταίο Υπουργικό Συμβούλιο δόθηκε από τον Πρωθυπουργό πράσινο φως για προσλήψεις στο Πυροσβεστικό Σώμα σε δύο κατηγορίες- ειδικότητες.
 Η πρώτη σε δασοκομάντος (Ε.ΜΟ.ΔΕ.) λόγω των αυξημένων δασικών πυρκαγιών και η δεύτερη σε οδηγούς πυροσβεστικών οχημάτων όπου φαίνεται ότι υπάρχει τεράστια έλλειψη σε όλη την επικράτεια. Έτσι φαίνεται ότι το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος θα προχωρήσει άμεσα στην προκήρυξη 2 διαγωνιστικών διαδικασιών ώστε στις αρχές του επόμενου έτους οι επιτυχόντες να εκπαιδευτούν για να είναι πανέτοιμοι την ερχόμενη αντιπυρική περίοδο. 

Συγκεκριμένα πρόκειται για 300 δασοκομάντος όπου σύμφωνα με πληροφορίες οι 190 θα προέρχονται από τον τελευταίο ήδη κυρωμένο πίνακα των επιλαχόντων του προηγούμενου διαγωνισμού οι οποίοι έχουν υποβληθεί σε όλα τα τεστ και οι υπόλοιποι θα προκύψουν από την υποβολή αιτήσεων με την αντίστοιχη μοριοδότηση όπως είχε γίνει και τις δύο προηγούμενες φορές. 

Επίσης άλλοι 150 θα είναι οδηγοί επαγγελματικών οχημάτων και θα συμπληρώσουν τις υπόλοιπες 
θέσεις στον επικείμενο διαγωνισμό. Τα προσόντα και τα ηλικιακά όρια θα ανακοινωθούν σύντομα από το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος με Προεδρικό Διάταγμα που θα τα προσδιορίζει.

Τέλος διαγωνισμός για πρόσληψη άμεσα θα προκηρυχθεί για 8 χειριστές ελικοπτέρων για τα ιδιόκτητα ελικόπτερα του Π.Σ. ,15 πλοηγοί κυβερνήτες για τα πυροσβεστικά πλοιάρια και 10 γιατροί για την υγειονομική υπηρεσία του Π.Σ.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια