Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Βορειοανατολικής: Αδαπάνως έλλειψη στοιχειώδους σεβασμού


Η χθεσινή υπ. αρ. 2000/24/2153751/18-10-2024 σηματική διαταγή της Γ.Α.Δ.Α. έχει προκαλέσει αλγεινή εντύπωση στην αστυνομική οικογένεια καθώς διατάσσει τη μετακίνηση 100 αστυνομικών που τελούν σε κατάσταση «Υπηρεσίας Γραφείου»

στη Δ/νση Αερολιμένα Αθηνών για τρείς (3) μήνες, μόλις λίγες ημέρες από την τοποθέτηση των νεοεξερχομένων συναδέλφων.

Έτσι προκύπτει αβίαστα το πρωταρχικό ερώτημα πως αν υπήρχαν έκτακτες και επείγουσες ανάγκες, γιατί δεν καλύφθηκαν από αυτούς, έστω μερικά, καθώς στη Δ/νση Αερολιμένα Αθηνών δεν τοποθετήθηκε κανείς.

Μείζον θέμα δημιουργείται και από το ότι, καλούνται οι συνάδελφοι αδαπάνως να μετακινηθούν δεκάδες χιλιόμετρα σε μία ιδιαίτερη αστυνομική Υπηρεσία, την οποία οι περισσότεροι δεν την γνωρίζουν καθόλου.

Έτσι οι Υπηρεσίες από τις οποίες προέρχονται αποδυναμώνονται, οι συνάδελφοι επωμίζονται εκτός των άλλων και το μέγιστο φορτίο της «ανταπόκρισης» στα νέα τους καθήκοντα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για ορισμένους, ενώ ούτε το «υπέρτερο δημόσιο συμφέρον» εξυπηρετείται και προστατεύεται.

Η επίκληση των άρθρων 19 παρ. 2 εδαφ.γ’ του Π.Δ. 100/2003 και 15 παρ. 3 του Π.Δ. 211/2005 καθόλου δεν «θεραπεύει» και τα νομικά θέματα που αναφύονται εκτός των άλλων. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν δικαιολογείται, ούτε κρύβεται, η απόλυτη αίσθηση προχειρότητας, ουμανιστικής απαξίωσης και της παντελούς έλλειψης αλληλεγγύης για τους συναδέλφους μας.

Θέλουμε να ελπίζουμε ότι η συγκεκριμένη διαταγή θ’ ανακληθεί και θα προτιμηθούν άλλες λύσεις επωφελέστερες για την Υπηρεσία και τους συναδέλφους που θα μετακινηθούν.

Τέλος προκαλεί σοβαρή απορία και προβληματισμό ότι επιχειρείται η συγκεκριμένη μαζική μετακίνηση αστυνομικών που πάσχουν, αδαπάνως. Ποιός φαεινός νους επινόησε το συγκεκριμένο επίρρημα-εγχείρημα εν έτει 2024; Και πόση, τέλος πάντων, δαπάνη ήθελε προκληθεί από τη μερική έστω αποζημίωση των συναδέλφων μας;

Τα ερωτήματα είναι πολλά και επιτακτικά και πιστεύουμε ότι είναι κρίσιμος πλέον ο ρόλος του αστυνομικού συνδικαλιστικού κινήματος για την ανάδειξη του σεβασμού που δικαιούται ο αστυνομικός.


Πηγή: easybaa.gr


Δημοσίευση σχολίου

5 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Ας αφησουμε τις υποκρισιες επιτελους... Η σημαντικη αυξηση του αριθμου των ΥΓ απαιτει να παρθουνε σοβαρες αποφασεις. Κυριοι/ες συνδικαλιστες να αναδειξετε το προβλημα των ΥΓ. οι ανθρωποι αυτοι προσληφθηκαν για αστυνομικοι του πεζοδρομιου. Για αυτο και αμοιβονται το ιδιο- εχουν την ιδια εξελιξη-εχουν τα ιδια δικαιωματα- οχι να ειναι σε ευνοικοτερη θεση σε ολα(καθηκοντα-μισθολογιο-μεταθεσεις-αγγαριες). η λειψανδρεια στις μαχημες θεσεις οφειλεται και σε αυτη την κατηγορια του προσωπικου. Γνωριζω οτι μαζι με τα ξερα καιγονται και τα χλωρα... αλλα πρεπει να μπει καποιο φρενο σε προνομιουχους συναδελφους. Φτανει πια!!!
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υποκρισία......έτσι λες "συνάδελφε"; Υποκρισία να παλεύεις με τον καρκίνο, την κατάθλιψη, την σκλήρυνση κατά πλάκας, τα καρδιακά νοσήματα κ.λ.π Κάτσε και σκέψου λίγο (εάν φυσικά υπάρχει αυτή η δυνατότητα ) τα παιδιά αυτά επέλεξαν να έχουν αυτά και τόσα άλλα προβλήματα υγείας; Πόσοι από αυτούς είχαν υπηρετήσει σε μάχιμες Υπηρεσίες και τι είχαν προσφέρει στο Σώμα , πριν αρρωστήσουν, σε σχέση με κάτι "γιαλαντζί" μάχιμους.....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κάποιος να ενημερώσει τον "φωστήρα" οτι οχι , οι συνάδελφοι που τελούν σε Υπηρεσία Γραφείου, δεν αμοίβονται το ίδιο. Πέρνουν νυχτερινά, εκτός έδρας κ.λ.π; Όταν κάποτε θεσμοθετηθεί το επικίνδυνο, αυτά τα παιδιά δεν θα το πάρουν ποτέ και ας υπήρξαν στον επιχειρησιακό τους βίο, πολύ πιο μάχιμοι από κάποιους "μάχιμους" του καναπέ. Επίσης, δεν σε βλέπω ένθερμο να θίξεις τους συναδέλφους που υπηρετούν στα επίσημα και την μετακίνηση αυτών σε μάχιμες μονάδες όπως υποσχέθηκε ο κ. Πρωθυπουργός....(πρός θεού δεν θέλω να πώ κάτι για τους συναδέλφους και το έργο που επιτελούν), αλλά εάν υπάρχει φύλαξη που μπορεί να καλυφθεί χωρίς κόστος απο το Κράτος (π.χ ιδιωτική φύλαξη) γιατί να μην εξοικονομηθεί προσωπικό και απο κεί, που μάλιστα δεν έχουν και κάποιο πρόβλημα υγείας;
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Υποκριτής είσαι εσύ που όταν βρεθείς απέναντι σε αυτά τα παιδιά, είτε χρειαστείς κάτι Γραμματειακό τους αποκαλείς συνάδελφε.......ενώ η άποψή σου είναι αυτή που δημοσίευσες παραπάνω (και μη γελιόμαστε, τα περί χλωρών και ξερών τα έβαλες για το θεαθήναι, αφού κατά βάθος τους θεωρείς βάρος της Υπηρεσίας). Αυτό καταλαβαίνουμε και έχεις απλώς την λύπησή μας και τις θερμότερες (πραγματικές και όχι υποκρισίας) ευχές για υγεία.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Κοίτα γύρω σου, τι αύξηση υπάρχει σε σοβαρά θέματα υγείας....το οτι κάποιος είναι Αστυνομικός σημαίνει οτι δε θα αρρωστήσει ποτέ; Απορώ πως δημοσίευσαν το σχολιό σου. Δηλαδή εάν κάποιος συνάδελφος, χρόνια μάχιμος, έχει κάποιο ποσοστό αναπηρίας απο υπηρεσιακό ατύχημα με μηχανή, επειδή προσλήφθηκε μάχιμος, πρέπει να υπηρετεί στο δρόμο, με το πρόβλημά του αυτό; Καλά μιλάμε είσαι ...........................και φυσικά δεν σου αρμόζει ο τίτλος του συναδέλφου! Απλά θα έπρεπε να ντρέπεσαι......