Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Ένωση Νοτιοανατολικής: Τιμωρία η ενίσχυση;


Ως Ένωση γίναμε αποδέκτες παραπόνων δεκάδων συναδέλφων μελών μας, οι οποίοι βρίσκονται σε κατάσταση «Υπηρεσίας Γραφείου» πως διατάχθηκαν να μετακινηθούν, σε μια μέρα, στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών.

Με έκπληξη διαπιστώσαμε πως με Διαταγή εκατό (100) συνάδελφοί μας οι οποίοι αντιμετωπίζουν προβλήματα υγείας και βρίσκονται υπηρεσιακά σε κατάσταση «Υπηρεσίας Γραφείου», μετακινούνται για τρεις (3) μήνες στον Αερολιμένα Αθηνών.

Οι συνάδελφοί μας, δεν βρίσκονται σε κατάσταση «Υπηρεσίας Γραφείου» επειδή το θέλουν. Τελούν σε αυτή την κατάσταση, διότι δυστυχώς αντιμετωπίζουν κάποιο σοβαρό πρόβλημα υγείας και νομίμως έχουν κριθεί από τις Υγειονομικές Επιτροπές της Ελληνικής Αστυνομίας.

Πρέπει να ληφθεί υπόψη πως οι συνάδελφοί μας, αυτή τη στιγμή, βρίσκονται σε μια ιδιαίτερη δυσμενή κατάσταση, διότι πέραν του γεγονότος οτι έχουν να διαχειριστούν τα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν, διαταράσσεται η οικογενειακή τους γαλήνη, επιδεινώνεται η υγεία τους με το στρες που βιώνουν και παράλληλα τους δημιουργεί ανασφάλεια για το μέλλον.

Επίσης, πολλοί συνάδελφοί μας αντιμετωπίζουν κινητικά προβλήματα και δεν είναι σε θέση να μετακινούνται μακριά από την οικεία τους και για αυτό το λόγο επιλέγουν υπηρεσίες πλησίον αυτών.

Αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, χρειάζεται σημαντική ενίσχυση με ανθρώπινο δυναμικό ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις που έχουν προκύψει λόγω της καθημερινής και ραγδαίας αύξησης του τουρισμού, που πλέον είναι καθ’ όλη την διάρκεια του έτους.

Τα τελευταία χρόνια έχουμε επανειλημμένα αναφέρει τόσο με έγγραφα, όσο και με συναντήσεις μας πως η Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών πρέπει να ενισχυθεί με μόνιμο προσωπικό, το οποίο πρέπει να έχει δύο (2) βασικά προαπαιτούμενα προσόντα, όσον αφορά τον διαβατηριακό έλεγχο: γνώση και κατάρτιση. Αυτά τα δύο (2) θα το καταστήσουν ικανό να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις του αντικειμένου, διασφαλίζοντας παράλληλα και την εύρυθμη λειτουργία της υπηρεσίας αλλά και την σωστή φύλαξη των συνόρων μας.

Μια λύση στο συγκεκριμένο ζήτημα θα ήταν η τοποθέτηση νέων Αστυφυλάκων στην Διεύθυνση Αστυνόμευσης Αερολιμένα Αθηνών, που θα τοποθετηθούν από τις Σχολές και είχαν κάνει την πρακτική τους σε Αερολιμένες της Χώρας, έτσι ώστε να έχουν την κατάλληλη προαπαιτούμενη εμπειρία για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ευελπιστούμε να γίνει αντιληπτό, πως η Διαταγή αυτή κινείται σε λάθος κατεύθυνση και άμεσα θα διορθωθεί αυτή η αδικία.

Η Ένωσή μας θα κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να προστατέψει τα μέλη της, σεβόμενη απόλυτα τα θεμελιώδη ανθρώπινα δικαιώματα.




Δημοσίευση σχολίου

7 Σχόλια

Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παραπάει το θέμα με τους άοπλους, του υπηρεσίας γραφείου κλπ. Με ΠΔ να ορίζεται ότι καταλαμβάνουν υποχρεωτικά, κατόπιν αξιολόγησης των Διοικητών, θέσεις σε γραμματειακής φύσης δουλειές και όσοι δεν αποδίδουν μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ ή μετάταξη σε Δήμους.
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλος ένας "συνάδελφος" που εμφανίστηκε στα μηνύματα.......Τόση υποκρισία υπάρχει πια; Λοιπόν για να τελειώνουμε κάποια στιγμή, με αυτή την ντροπιαστική συμπεριφορά κάποιων θα πω τα εξής: Εσύ που "πυροβολείς" κατά των ασθενών συναδέλφων σου, έχεις αναρωτηθεί εάν ήθελαν να πάθουν αυτό για το οποίο είναι σε Υπηρεσία Γραφείου; Έχεις αναρωτηθεί πόσα μπορεί να έχουν προσφέρει αυτά τα παιδιά στο Σώμα και ίσως πολύ περισσότερα από σένα για να τους στέλνεις με τόση άνεση στους Δήμους; Έχεις αναρωτηθεί πόσες φορές κάποια από αυτά τα παιδιά, όταν ήταν μάχιμοι σε έχουν καλύψει ή υποστηρίξει ή βοηθήσει (αυτό είναι φαντάζομαι το δικό σου ευχαριστώ); Τέλος, ειλικρινά σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά και πάντα γερός, ούτως ώστε να μην βρεθείς ποτέ στην δύσκολή θέση να σε επικρίνουν "συνάδελφοι" για την κατάσταση που βρέθηκες, χωρίς να το θέλεις κιόλας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Εσύ είσαι σίγουρος πως αποδίδεις; Κοίτα τον εαυτό σου και μην κρίνεις έτσι απλά τους άλλους....
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλος ένας "συνάδελφος" που εμφανίστηκε στα μηνύματα.......Λοιπόν για να τελειώνουμε κάποια στιγμή, με αυτή την ντροπιαστική συμπεριφορά κάποιων θα πω τα εξής: Εσύ που "πυροβολείς" κατά των ασθενών συναδέλφων σου, έχεις αναρωτηθεί εάν ήθελαν να πάθουν αυτό για το οποίο είναι σε Υπηρεσία Γραφείου; Έχεις αναρωτηθεί πόσα μπορεί να έχουν προσφέρει αυτά τα παιδιά στο Σώμα και ίσως πολύ περισσότερα από σένα για να τους στέλνεις με τόση άνεση στους Δήμους; Έχεις αναρωτηθεί πόσες φορές κάποια από αυτά τα παιδιά, όταν ήταν μάχιμοι σε έχουν καλύψει ή υποστηρίξει ή βοηθήσει (αυτό είναι το δικό σου ευχαριστώ); Τέλος, ειλικρινά σου εύχομαι να είσαι πάντα καλά και πάντα γερός, ούτως ώστε να μην βρεθείς ποτέ στην δύσκολή θέση να σε επικρίνουν "συνάδελφοι" για την κατάσταση που βρέθηκες, χωρίς να το θέλεις κιόλας...
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Άλλος ένας ........."συνάδελφος". Καμαρώστε.......
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Τι σε κάνει να πιστεύεις οτι προσέφερες ή προσφέρεις περισσότερα απο τα παιδιά που βρίσκονται σε κατάσταση Υπηρεσίας Γραφείου; Ξέρεις το πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει ο καθένας; Ξέρεις πριν βρεθεί στην κατάσταση αυτή, που έχει υπηρετήσει ή τι έχει προσφέρει στην Υπηρεσία, έτσι ώστε τόσο εύκολα να τον στέλνεις στους Δήμους; Αυτό είναι το ευχαριστώ; Τέλος, σου εύχομαι ειλικρινά να είσαι πάντα καλά και ποτέ να μην χρειαστεί να βρεθείς , να σε επικρίνουν κάποιοι που βρέθηκες σε μια κατάσταση που δεν επιδίωξες κιόλας, ένεκα σοβαρής ασθένειας.................
Ο χρήστης Ανώνυμος είπε…
Παραπάει το θέμα με κάποιους "συναδέλφους" σαν εσένα, που θεωρείς βάρος τα παιδιά , που ασθένησαν σοβαρά, λες και μπορείς κάποιος να προβλέψει τι θα του συμβεί...Λυπάμαι πραγματικά..