Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Δικαστές και εισαγγελείς διαφωνούν με την αυστηροποίηση ποινών – Η ανακοίνωση της ΕνΔΕ μετά τη συνάντηση με τον Γ. Φλωρίδη





Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων χαρακτηρίζει «ατελέσφορα» τα μέτρα του υπουργείου Δικαιοσύνης για την πρόληψη της εγκληματικότητας και σημειώνει ότι «δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα».








Σε σημερινή ανακοίνωσή της η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων εκφράζει τη διαφωνία της με την απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης να αυστηροποιήσει το νομικό πλαίσιο και να επαναφέρει τον κανόνα της προφυλάκισης ως μέτρα για την πρόληψη της εγκληματικότητας.


Η αντίθετη θέση δικαστών και εισαγγελέων διατυπώθηκε από το προεδρείο της ΈνΔε στον υπουργό Δικαιοσύνης, Γιώργο Φλωρίδη, κατά τη χθεσινή συνάντησή τους.




Η ΕνΔΕ χαρακτηρίζει «ατελέσφορα» τα συγκεκριμένα μέτρα του υπουργείου και σημειώνει ότι «δεν επαληθεύονται με βάση τα επιστημονικά δεδομένα».

Υπενθυμίζεται ότι κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου την περασμένη Δευτέρα παρουσιάστηκαν νομοθετικές πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εγκληματικότητας.


Μεταξύ αυτών, περιλαμβάνονται μέτρα που προβλέπουν την αυστηρότερη μεταχείριση των ανήλικων δραστών και των γονιών τους, στοχεύοντας έτσι στην αντιμετώπιση του φαινομένου της βίας ανηλίκων.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια