Ticker

6/recent/ticker-posts

728x90

Με γαλλικό μοντέλο το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ – Το όραμα Χρυσοχοΐδη για την αστυνομία

"Επιχειρείται ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο"



Τους βασικούς άξονες της αστυνομίας του μέλλοντος και τις καινοτομίες που εισάγονται στο σώμα μετά την ψήφιση των αλλαγών από το κοινοβούλιο, παρέθεσε με ανάρτηση του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.



Όπως επεσήμανε, στόχος «να φτιάξουμε μια Αστυνομία που δεν τρέχει πίσω από τις εξελίξεις, αλλά σχεδιάζει και προγραμματίζει, αξιοποιώντας όλες τις σύγχρονες δυνατότητες και τα διαθέσιμα μέσα». Οι πέντε βασικές αλλαγές όπως αυτές προκύπτουν από το νέο νόμο αφορούν, την:αναδιοργάνωση του Αρχηγείου και των Επιτελικών Υπηρεσιών
Αναβάθμιση της Αστυνομικής Ακαδημίας
Ρυθμίσεις Θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές Ύλες
Ίδρυση Γενικής Γραμματείας Προστασίας Κρίσιμων Οντοτήτων.
Εκσυγχρονισμός του Θεσμού της Ηλεκτρονικής Επιτήρησης Υποδίκων
Γαλλικό μοντέλο στο αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ

Πλέον η νέα δομή του αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ακολουθεί το Γαλλικό μοντέλο, όπως ανέφερε ο κύριος Χρυσοχοΐδης, καθώς, «Οι Κλάδοι μετεξελίσσονται σε Γενικές Διευθύνσεις. α) Γενική Διεύθυνση Επιτελικού Συντονισμού, β) Γενική Διεύθυνση Ασφάλειας και Αστυνόμευσης, γ) Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Συνόρων και Μετανάστευσης, δ) Γενική Διεύθυνση Διαχείρισης Ανθρώπινου Δυναμικού και ε) Γενική Διεύθυνση Υποστήριξης. Η Ελληνική Αστυνομία αποκτά δύο Υπαρχηγούς: Δημιουργείται νέα Γενική Διεύθυνση με αρμοδιότητα τα θέματα Στρατηγικού Σχεδιασμού, οργάνωσης, επικοινωνίας και εξωστρέφειας».

Νέο κοινωνικό συμβόλαιο

Με τον νόμο 5187 η Ελληνική Αστυνομία, όπως επισημαίνει ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, επιχειρεί ένα «νέο κοινωνικό συμβόλαιο».


Δημιουργείται η Αστυνομία των επόμενων δεκαετιών, σημειώνει, «Το Αρχηγείο της Αστυνομίας αποκτά μία σύγχρονη και ευέλικτη δομή, που ενισχύει την ορθή διακυβέρνηση και τη λήψη αποφάσεων. Ενισχύουμε τις διαδικασίες λογοδοσίας και εσωτερικού ελέγχου. Αναδεικνύουμε την ανθρώπινη ασφάλεια και δίνουμε έμφαση στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση όλων των μορφών βίας που έχουν έντονη κοινωνική διάσταση, αλλά και στην προστασία των ευάλωτων ανθρώπων και κυρίως των θυμάτων βίας και εγκλήματος».

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια